Kamratskap, trivsel och trygghet

På Ugglan arbetar vi utifrån Maria Montessoris tanke om att barn vill, kan och har en inneboende lust att lära. Varje barn är unikt och har rätt att utvecklas på sina villkor. På Ugglan får barnen ta del av ansvaret för sitt lärande genom att aktivt delta i planering och utvärdering. Frihet att välja aktivitet och möjlighet att arbeta ostört i egen takt är två av de viktigaste förutsättningarna i pedagogiken. Det ger arbetsro och gör det roligare att lära.

Ugglan är en liten skola där alla känner alla och med många vuxna som ser varje barn och dess behov. Barn i förskoleklass får en äldre fadder och på skolgården och under gemensamma aktiviteter umgås eleverna över åldersgränserna. Här får barnen vara barn lite längre.

Ugglan har många aktiviteter där barn och vuxna möts. Vid skolstart anordnas en pizzakväll på skolgården för förskoleklassens familjer.

Höstens Halloweenfest är en höjdpunkt för många elever och för dem som är sugna på skidåkning anordnas en familjeresa till Romme varje vinter. Fritids anordnar olika typer av aktiviteter och vernissager där stolta elever får visa sina föräldrar teckningar och annat de gjort under terminen.

På våren flyttar Ugglan ut i naturen under några dagar. Här kombineras lärande med gemenskapsbyggande aktiviteter och alla familjer är välkomna att delta. De som vill sova över i tält gör det medan andra bara är med under dagarna.

I december bjuds alla familjer in till Luciafirande. Föräldrar och syskon fikar på skolgården i väntan på barnens Luciatåg. Skolåret avslutas traditionsenligt på skolgården med fika och sjungande elever.

kamratskapen
bildspel3

Vad erbjuder vi

• En liten skola där alla känner alla, vilket ger barnen chans att synas och ta plats.
• Engagerade och duktiga lärare och pedagoger med höga förväntningar på sina elever.
• Fräscha, öppna och rymliga lokaler. En miljö som inspirerar både elever och personal i deras arbete.
• Många vuxna som ser varje barn och dess unika behov.
• Montessoripedagogiken och dess material ger stora möjligheter att lära på ett roligt sätt.